پک آموزش کابل های قدرت
چهارشنبه 22 آذر 1396برای آشنایی بیشتر با سر فصل ها عناوین آنها و عناوین زیر مجموعه آنها به ترتیب در زیر آمده است:
1- مقدمه
2- ساختمان كابلها
3- مشخصات فنی كابلها
3-1- مشخصات ساختمانی
3-2- مشخصات الكتریكی
4- تحویلگیری از انبار
5- حمل كابلها
6- آزمایشات و تستهای كابل
6-1- چرا تست؟
6-2- تست با ولتاژ مستقیم
6-2-1- تست ولتاژ بالا
6-2-2- تست مقاومت عایقی
6-3- تست با ولتاژ متناوب
7- انواع عیوب كابلها
8- روشهای مكانیابی عیب
8-1- مكانیابی عیب چیست؟
8-2- روشهای مكانیابی اولیه یاPrelocation
8-2-1- روشهای ساده و مقدماتی
8-2-2-TDR
8-2-3- روش بازتاب جرقه یا Arc Reflection
8-2-4- Surge pulse reflection
8-2-5- Voltage Decay reflection
8-3- روشهای نقطهیابی یا Pinpointing
8-3-1-Acoustic detection
8-3-2- Electromagnetic Surge detection
8-3-3- Earth Gradient
9- دستگاه عیبیاب كابل
9-1- معرفی دستگاه
9-2- نكات ایمنی
10- نكات مهم در كابلكشی
11- انتخاب كابل
كابلها تجهیزاتی هستند كه برای انتقال جریان الكتریكی از یك نقطه به نقطه دیگر مورد استفاده قرار میگیرند. كابلهای قدرت معمولا با توجه به سطح ولتاژ و محل مورد استفاده، ممكن است از نظر ساختمان با یكدیگر متفاوت باشند. به طور كلی، تمامی آنها از یك بخش هادی یا رسانا تشكیل شدهاند كه این بخش وظیفه هدایت جریان الكتریكی را به عهده دارد. بر روی این بخش در اغلب موارد از لایههای دیگری نیز استفاده میشود كه از مهمترین وظیفه آنها، عایقكردن بخش هادی و جلوگیری از نشتی جریان و مهار میدانهای الكتریكی، تنشهای مكانیكی، خوردگی و... است. به طور كلی یك كابل قدرت میتواند از تمام یا بخشی از اجزاء زیر تشكیل شده باشد:هادی كابل، شیلد هادی، عایق كابل، شیلد عایق، غلاف داخلی، غلاف فلزی، آرمر و غلاف بیرونی.
در مجتمعهای صنعتی همواره باید آمادگی لازم برای رفع سریع عیب و تجهیزات لازم برای انجام آن، وجود داشته باشد. لذا تعیین محل وقوع خطا در یك كابل و روشهای مختلف برای رفع آن در این نرمافزار ارائه شده است كه آشنایی با آنها میتواند تأثیر به سزایی در كاهش زمان توقف تولید ناشی از خرابی كابلها داشته باشد. یك دستگاه عیبیاب در اغلب موارد چندین روش عیبیابی را پوشش میدهد كه كاربر میتواند بسته به شرایط خطا در كابل، روش مناسب را انتخاب كند. این روشها میتواند شامل دو دسته عیبیابی اولیه و عیبیابی دقیق باشد.دسته اول روشهایی هستند كه مشخص میكنند كه خطا در چه فاصلهای نسبت به یكی از سرهای كابل قرار دارد. این روشها به روشهای اولیه یا Prelocation معروفند. دسته دوم که به روشهای نقطهیابی یا Pinpointing معروفند برای مشخص کردن نقطهای بر روی زمین برای کندن و رسیدن به محل معیوب کابل به کار میرود.
در این نرمافزار به شرح انواع روشهای مکانیابی عیب میپردازیم. یكی از روشهای پیدا كردن محل خطا در یك كابل قدرت، كنترل و... استفاده از پالسهایی با فركانس رادیویی است که به آن روش TDR میگویند. هنگامی كه امپدانس محیطی كه یك سیگنال الكتریكی عبور میكند، عوض میشود، بخشی از سیگنال از محل تغییر امپدانس باز تابیده شده و بخشی دیگر از آن عبور میكند. از طرفی دیگر محلهای وقوع خطا در یك كابل، معمولا دارای امپدانسی متفاوت از خود كابل هستند. از این رو با اندازهگیری زمان بین ارسال و بازگشت سیگنال و نیز با دانستن سرعت انتشار سیگنال در كابل، میتوان فاصله بین محل خطا تا محل ارسال سیگنال را پیدا كرد.
با توجه به اهمیت كابلها، در این نرمافزار سعی شده است به بیان پارهای از مهمترین مسائلی كه رعایت آنها برای بهرهبرداری صحیح از یك كابل لازم است پرداخته شود. مشخصات فنی كابلها، نكات مهم در حمل و نصب ونحوه انتخاب كابلها از جمله مباحثی است كه به دلیل اهمیتشان در این نرمافزار مورد توجه قرار گرفته شده است. تستهای مربوطه نیز در این نرمافزار شرح داده شده است. انجام تست بر روی یك كابل، میتواند با استفاده از هر دو نوع ولتاژ AC و DC صورت گیرد. تست عایق كابل با استفاده از دستگاه مگر، از كاربردیترین تستهایی است كه در هنگام تحویل گیری کابل میتوان انجام داد. تست ولتاژ بالا یك كابل پس از نصب توسط ولتاژهای DC بالا، میتواند جاماندن برادهها و ذرات در میان فضاهای خالی در مفصلها و سركابلها و نیز وجود حفرهها در داخل عایق را به خوبی نشان دهد. شاید بتوان تنها تست كاربردی را تست اندازهگیری مقاومت عایقی دانست. تست یك كابل با استفاده از ولتاژهای متناوب، معمولا توسط سازنده و بر اساس استانداردهای جهانی، قبل از ارائه محصول به بازار انجام میگیرد.
جهت خرید پک کلیک کنید
_239237.jpg)
- دسته بندی : فروشگاه برق قدرت طرح 18 ماه ,
- 633 مشاهده
- دیدگاه
- نویسنده : بازگیر